Безбройните ползи и приложения на кокосовото масло

 

 

 

В продължение на хилядолетия кокосовото масло е суровина, известна както с хранителните си стойности, така и с приложението си в козметиката. То е мощно средство за унищожаването на всички видове микроби, вируси и бактерии, които са от изключителна вреда, осигурява на организма висококачествени мазнини, които са от решаващо значение за здравето.

 

Състав и приложение

 

 

Около 50% от мазнините в кокосовото масло е лауриновата киселина, която рядко се среща в природата. В действителност кокосовото масло съдържа най-много лауринова киселина от което и да е друго вещество на Земята.

 

 

 

Тялото преобразува лауриновата киселина в моноглицерида монолаурин, който може да унищожи вируси като СПИН, херпес, грип, морбили и други.

 

 

 

Това несъмнено прави кокосовото масло приложимо в медицината, както за външно, така и за вътрешно приложение.

 

 

 

Кокосовото масло се състои от мастни киселини, които лесно се разграждат в организма и преминават през клетъчните мембрани. Мастните киселини веднага се преобразуват в енергия в черния дроб, вместо да се съхраняват като мазнини. Това е и една от причините, поради които препоръчвам кокосовото масло като заместител на нерастителни въглехидрати.

 

 

Безбройните ползи и приложения на кокосовото масло

Безбройните ползи и приложения на кокосовото маслоКокосовото масло се усвоява много лесно от храносмилателната система, като не предизвиква повишаване нивата на инсулин в кръвта. То бързо повишава енергията ви, за целта просто трябва да изядете 1 лъжица от него или да го добавите към вашата храна.

 

 

 

Ако искате да включите кокосовото масло в храненето си, можете да го добавяте към чай и кафе вместо подсладител. То също така спомага за усвояването на мастно-разтворимите витамини, така че взимайки 1 супена лъжица кокосово масло с дневната си доза витамини ще увеличите тяхната ефективност.

 

То е перфектно за всички видове готвене и печене, тъй като издържа на високи температури без да поврежда структурата си, както много други масла (като например зехтинът, който не бива да бъде термично обработван по същата причина).

 

Общи Ползви за здравето от кокосовото масло

 

 

 

Кокосовото масло предлага един наистина впечатляващ набор от ползи за здравето при редовна консумация. В допълнение към неговите антимикробни свойства, то е полезно за:

 

  • Подобряване здравето на сърцето
  • Подобряване функцията на мозъка
  • Засилва имунната система
  • Осигурява отлично „гориво“ на организма и засилва метаболизма, което води до премахване на наднормено тегло
  • Поддържа кожата здрава и хидратирана
  • Докато кокосовото масло е идеална храна за поддържане на здраве и красота, отвън и отвътре, то има и изключителен брой други приложения – в козметиката, лечения при първа помощ, до сектор домакинство