Дървени папионки

(Натисни тук за бърза връзка към моделите)

Един безспорен хит в мъжкото облекло от последните години са дизайнерските дървени папионки. Виждаме ги навсякъде – на улицата, по телевизията, но най-вече – по семейни тържества, балове, сватби или романтични срещи. А споменахме ли, че са почти задължителни за носене когато ходим на опера или театър? Но нека преди да ти разкажем повече за тях, да се върнем за момент в 1-ви клас с въпроса:

Как се пише: „папионка“ или „папийонка“?

 

Мислехме да правим анализ по въпроса, но се оказа, че нашите приятели от Darvart вече са ни свършили работата. Думата идва от звучния френски език и значи “пеперуда”. А изводът по отношение на правописа е: граматически правилно е „папийонка“, но наложено в ежедневието, диктувано от модерните технологии (Google), е граматически неправилното „папионка“.  По същите причини като Darvart, и ние избираме в този случай да сме модерни.

Защо дървени папионки?

 

И тук отговорът е кратък – „Защото са супер яки!“ Е, фенове сме и на традиционните папионки, но има нещо в дървените, което определено повече ни допада. Може би е заради конкретния материал, който ни е любим за изработка на…ами, всичко. Може би е заради безспорното улеснение, че ще си спестим въпроса „Как се прави възел за папионка?“, както и присъщия ефект на този възел постоянно да се мачка, пада и т.н. Може би е заради страхотните дизайни, които покриват горе-долу всички форми, цветове и шарки. А може би е именно заради комбинацията от всички изброени характеристики.

Сетове с дървени папионки

 

И ако дървените папионки са ни любими, то какво да кажем за готовите мъжки подаръчни комплекти, в които ги комбинираме с цветни връзки за обувки и кърпички за сако? В нашите сетове с дървени папионки ние създаваме един завършен подарък, с който всеки един обикновен костюм се превръща в магнит за вниманието. Създадени така, че да осигурят необходимия акцент или контрастен елемент към облеклото, тези подаръчни сетове са един наистина желан подарък за всеки мъж, който обича да е стилен и забележим. Вземи му го, ще го направиш щастлив!

Снимки: Instagram